Το “Ρόδι Ερμιόνης” είναι ένα ρόδι που καλλιεργείται στο δήμο Ερμιωνίδας στην Πελοπόννησο. Ο καρπός χαρακτηρίζεται από μια γλυκιά γεύση και ένα ελαστικό δέρμα που κυμαίνεται από ανοιχτό κίτρινο έως κόκκινο.
Οι περιβαλλοντικές συνθήκες και η τοπική τεχνογνωσία της Ερμιονίδας από μια πολυετή καλλιέργεια έδωσαν στο “Ρόδι Ερμιόνη” τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το ξεχωρίζουν, αναφέρει η Κομισιόν.
Το “Χοιρομέρι Πιτσιλιάς” είναι ένα εξευγενισμένο προϊόν φτιαγμένο από αποξηραμένο, τουρσί, καπνιστό και μαριναρισμένο κρέας σε κρασί. Παράγεται στην ορεινή περιοχή της Πιτσιλιάς.
Η ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του προκύπτει από την τεχνογνωσία των κατασκευαστών του και ειδικότερα: την επιλογή του κρασιού, το οποίο πρέπει να είναι κόκκινο και ξηρό και να προέρχεται από τους αμπελώνες της τοπικής ποικιλίας 'Μαύρο' που είναι η κυρίαρχη ποικιλία στην την περιοχή, καθώς και τα στάδια καπνίσματος και μαρινάδας, τα οποία θα καθορίσουν το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση.